Var uppmärksam, här är tio lösenordssprickningstekniker som hackare ofta använder!

Åh, så det här är vad som kallas lösenordssprickningsteknik och typen av attack? Läs den här artikeln helt, killar!

Den digitala världen är full av fördelar och nackdelar. Vissa säger att den digitala världen inte är så farlig som många säger. Men det finns också de som tycker att det är ganska farligt, särskilt eftersom det finns många saker om inlärningstekniker knäcka lösenord.

Vad är teknik knäcka lösenord? En lösenordssprickningsteknik är en allmän term som beskriver en grupp tekniker som används för att erhålla lösenord eller hemliga lösenord i ett datasystem. Så genom den här artikeln tillhandahåller ApkVenue tio av dessa tekniker som sägs ofta används av hackare, som rapporterats av TechViral.

  • En film om hacking som gör att du vill bli en hackare
  • MÅSTE TAU! Här är 5 sätt som hackare kan stjäla data från Facebook-användare
  • Enkla sätt att skydda PC från hackare när du är förföljd

10 lösenordssprickningstekniker som ofta används av hackare

1. Ordbok

Ordbok är en teknik som används av de flesta hackare i allmänhet. Men genom att göra detta kan du inte omedelbart lyckas. Du måste hitta en förmögenhet fram till flera försök. En ordbok är en enkel fil som innehåller några konstiga och ovanliga ord, som många ofta använder för sina kontolösenord. Svåra lösenord kan dock inte knäckas med den här tekniken.

2. Brute Force

Egentligen metod Råstyrka skiljer sig inte mycket från ordlistans attacktyp. Men för den här tekniken krävde det tålamod på gudnivå. Därför måste du testa alla bästa kombinationer tills lösenordet hittas. Men eftersom den personen blir smartare dag för dag blir det svårt att göra Brute Force-tekniken.

3. Nätfiske

Det enklaste sättet att kunnaspricka Ett lösenord är en teknik Nätfiske. I själva verket är denna metod faktiskt för gammal. För hackare som använder detta system ber bara en användares konto att säga lösenordet på ett unikt och annorlunda sätt. Vanligtvis kommer dessa hackare att skapa en falsk sida, falsk e-post och falska applikationer för att skapa användaren logga in där. Sedan, efter inloggning, går kontouppgifterna till server hackare.

4. Trojaner, virus och skadlig programvara

För den här metoden skapar hackare medvetet program som Trojaner, virus och skadlig kod för att förstöra målmålet. Som du vet sprider detta skadliga program vanligtvis via e-post eller gömmer sig i en applikation.

5. Axelsurfing

Axelsurfing är en teknik och praxis att spionera på användare av bankomater eller till och med andra elektroniska enheter för att få privat information som är privat. Vanligtvis görs detta attacktrick genom att tvinga dig att logga in i ett program.

6. Port Scan

Metod Port Scan ofta för att hitta olika svagheter i servrar vissa. Till skillnad från andra lösenordssprickningstekniker används den här metoden på personer som är fullt ansvariga för åtgärden. Det betyder att detta trick bara görs för att hitta sårbarheter i systemet.

7. Rainbow bord

Rainbow bord görs vanligtvis på samma sätt som den allmänna ordlistaattacken. Denna teknik använder förräkning hash och befintliga lösenord. Vad är hash? Hash är krypteringsresultatet av ett lösenord eller information som anses vara viktig. Vad som skiljer Rainbow Table från andra ordboksattacker är att denna metod används för att förstärka lösenord och hash.

8. Offline-sprickbildning

De flesta av dem som vill försöka hacka lösenord görs i tid off-line. De erhållna uppgifterna erhålls vanligtvis från ett system som är ganska farligt. I Offline sprickbildning, kan en riktig hackare testa giltigheten av ett lösenord. Denna typ av attack tillhör ordboken och Rainbow Table-teknikerna.

9. Socialteknik

Socialteknik är en attack som är mycket beroende av mänsklig interaktion. Denna typ av attack använder ofta vilseledande metoder för att bryta mot normala säkerhetsförfaranden. På detta sätt kan hackare prova olika knep för att komma in i normala säkerhetsprocedurer.

10. Gissa

Gissa betyder gissning, vilket innebär att hackare försöker göra en utbildad gissning genom att svara på de säkerhetssystem som finns tillgängliga på varje konto. I grund och botten kommer hackaren att försöka gissa allt för att bryta säkerhetssystemet och hacka ditt konto.

Så det är några tekniker knäcka lösenord som vanligtvis används för att hacka ett konto och annan personlig information. Därför, med närvaron av denna artikel åt dig, måste du vara mer vaksam när det gäller att säkra lösenord så att de inte lätt hackas av okunniga händer. Dela med sig din åsikt ja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found