långsamt internet? Kontrollera skillnaden mellan Mbps och Mbps!

Jag blev förvånad eftersom den mottagna internethastigheten inte matchade annonsen. Varför är det så? Du kanske inte förstår skillnaden mellan Mbps och MBps internethastigheter.

I annonser för mobiloperatörens internetpaket ser du dem ofta inklusive deras internethastighet. Letar du inte bara efter billiga internetpaketpriser, du vill också ha ett internetpaket som erbjuder stabilt och snabbt internet, eller hur?

De flesta av er känner sig dock förvånade eftersom internethastigheten du får inte matchar annonsen. Varför är det så? Du kanske inte förstår skillnaden mellan Mbps och MBps internethastigheter.

  • Varför matchar inte Internethastigheter med annonser? Här är 6 skäl
  • Hur man påskyndar Android & PC Internetanslutning Auto fortkörning!
  • Tricks för att påskynda nedladdningar av Torrent Upp till 200 procent

Skillnad i internethastighet

När du tittar på en internetpaketannons som skriver internethastigheten upp till 3,1 Mbps jämfört 387,5 kbps; vilken väljer du? Även om de båda har samma internethastighet! Hurså?

Skillnaden är Mbps och KBps

Om du upptäcker att internethastigheten du får är långsammare än vad som annonseras, bli inte omedelbart besviken. Försök att titta på följande tabell först:

EnhetMenande
MBpsMega Byte per sekund
MbpsMega bitar per sekund
KBpsKilobyte per sekund
KbpsKilobit per sekund
MBMega Bytes för filens storlek
Bbyte
bbeta
1 byte8 bitar

Så även om de ser lika ut, är värdena inte desamma, mellan MBps och Mbps har var och en olika egenskaper och betydelser. Det kan vara så att du har tolkat annonsen felaktigt så att det blir galet när ditt internet är långsamt.

När du till exempel prenumererar väljer du ett internetpaket som erbjuder nedladdningshastigheter på upp till 185 Mbps. Det betyder att när du laddar ner får du så mycket fart du vet! Men:

185Mbps = 185000kbps, det betyder 185000/8 = 23,125 KBps eller cirka 23MBps

Varför väljer operatörer att använda 185 Mbps istället för 23 Mbps? Även om hastigheten för dem båda är densamma. Bara om du tittar på siffrorna kommer det uppenbarligen att locka dig eftersom de ser större och snabbare ut, eller hur?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found