som sotoy! detta är skillnaden från xls, xlsx, xlsm och xlsb i Microsoft Excel

ApkVenue ger dig all information om skillnaderna mellan XLS, XLSX, XLSM och XLSB i Microsoft Excel. För dig som inte förstår detta kan du läsa den här artikeln så att du förstår skillnaden.

Om du är redovisningsstudent kommer du vanligtvis aldrig bort från beräkningar och Microsoft Excel. Faktum är att du till och med känner till skillnaden mellan XLS, XLSX, XLSM och XLSB. Men vet du vad skillnaden handlar om?

För det kommer ApkVenue att ge dig all information om skillnaderna mellan XLS, XLSX, XLSM och XLSB i Microsoft Excel. För dig som inte förstår detta kan du läsa den här artikeln så att du förstår skillnaden.

  • Se upp! Öppna bara Microsoft Word på Windows, du kan bli hackad!
  • Olika sätt att konvertera PDF till Word från din favoritgadget, så enkelt!
  • 66 Must-Know Microsoft Word-genvägar för att göra dig smartare

Älskar Sotoy! Detta är skillnaden från XLS, XLSX, XLSM och XLSB i Microsoft Excel

1. XLS

XLS-formatfilen är det första Microsoft Excel-formatet. Det här formatet är standardformatet för Excel-kalkylblad för versioner 2003 och senare.

Intressant är att programmerare brukade vara bekvämare med ett format som detta, eftersom de kunde kombinera VBA-makron med Visual Basic.

2. XLSX

Den nyare versionen är XLSX-formatet. XLSX är ett format som föddes i Microsoft Office 2007. Du kan också använda detta format i Microsoft Office 2007, 2010 och 2013. Tyvärr kan du inte öppna detta format med Ms. Excel 2003.

Dessutom rekommenderas du inte att spara VBA-makron av dåliga säkerhetsskäl. Så prova inte det.

3. XLSM

XLSM-filformatet är ett format som du kan använda i Microsoft Office 2007, 2010 och till och med fram till 2013. Var är då skillnaden med XLSX-formatet? Om du använder ett format som detta kan du göra saker som inte kan göras av XLSX.

Vad kan han göra? Ja, XLSM kan lagra VBA-makron. På det sättet, om du är redaktör eller redaktör, kan du använda detta format för att spara VBA-makrofiler.

4. XLSB

XLSB-format är ett format som inte skiljer sig mycket från XLSX och XLSM. Detta format är baserat på XML som liknar XLSM ovan. Så, vad är fördelarna med XLSB-formatet?

Fördelen med den här filen är att du kan använda binär kod, vilket är mycket snabbare för din favoritdator att känna igen. I själva verket är det också mycket effektivare om du använder Excel-data som är tusentals rader och kolumner i naturen.

Det är skillnaden från XLS, XLSX, XLSM och XLSB i Microsoft Excel. Förstår du för närvarande allt detta?