formatera inte din flashdisk till ntfs om du inte vill ha den så här!

genom följande artikel, låt oss undersöka mer detaljerat vilka partitioner som passar bäst för din favoritminne.

Efter tidigare har vi diskuterat om FAT32, NTFS, exFAT, Vilket hårddiskpartitionsformat är bäst?, genom följande artikel, låt oss undersöka närmare vilka partitioner som passar bäst för din favorit Flashdisk.

  • Oläsbar Flashdisk? Denna orsak och hur man övervinner det!
  • Enkla sätt att skapa partitioner på FlashDisk
  • Kan inte formatera FlashDisk? Detta är lösningen, enkel och GRATIS!

Formatera inte din Flashdisk så FAT32 om ...

Om du inte har märkt det har alla flashenheter som vi har stött på samma partitionsformat. Lagringsenhet bärbara dessa användningsområden FAT32 som standardpartitionsformat. Varför är det så? Är inte FAT32 ett gammalt partitionsformat och det finns många mer moderna partitionstyper?

Svaret beror på att Flashdisk är ett lagringsmedium som ofta används för olika enheter och operativsystem. Till följd av FAT32 är en långvarig partitionstyp, därav dess enhet och operativsystem kompatibel med dessa partitioner kommer att vara mer än de andra.

Problem börjar dock uppstå när du måste kopiera filer över filens storlek 4 GB, till exempel ISO-filer, installatören enstaka spel, komprimerade filer etc. FAT32 kan inte lagra stora filer som är större än 4 GB. Även om din Flashdisk har en lagringsstorlek på upp till 16 GB, kan inte den stora filen även sparas.

Därför typen av partition NTFS är här för att lösa dessa vanliga problem. NTFS har nästan ingen gräns för storleken på en enda filkopia. Den är även utrustad med en kvotfunktion för bättre säkerhet.

Men formatera inte din flashdisk till NTFS om ...

Tja, men du kommer säkert att uppleva problem som är ganska besvärliga om du ofta gör aktiviteter med olika enheter och olika operativsystem. Det här är för att NTFS är ett partitionsformat som fortfarande är relativt nytt och inte många enheter stöder det. Tänk på enheten bärbara Annars kan operativsystem som Mac OS inte ens skriva till en NTFS-partitionsformaterad enhet.

Så du måste vara uppmärksam på det dagliga beteendet. Om du märker att du oftakopiera fil med stor storlek, då kan NTFS vara rätt val. Men om du behöver en Flashdisk med hög kompatibilitet är FAT32-partitionstypen fortfarande det viktigaste valet för dig.

För fullständig information om kompatibilitetsjämförelsen för varje partition kan vi också kontrollera tabellen som lagts samman av teamet How-to Geek här.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found