Det här är 5 orsaker och sätt att lösa en långsam dator

Det är irriterande när datorn blir trög med tiden. Tja, här kommer ApkVenue att berätta hur man hanterar en långsam dator och dess orsaker.

För närvarande har datorer blivit ett av de viktigaste behoven, särskilt för dem som arbetar inom områden som alltid är i kontakt med datorer som kontorsanställda, bankarbetare, programmerare och många fler som verkligen behöver datorenheter.

Men ibland när vi arbetar med datorer (eller bärbara datorer) upplever vi ofta problem relaterade till datorprestanda som ibland är mycket långsamma så att det hindrar arbete och gör känslor.

Kanske tror vissa av oss att detta problem uppstår på grund av åldern på den gamla datorn eller på grund av att datorn sällan rengörs.

Så, för att ta reda på mer, låt oss se följande artikel om hur man hanterar en långsam dator.

Orsaker och sätt att övervinna långsam dator

Kanske de två anledningarna ovan har en poäng, men faktiskt finns det flera andra faktorer som kan få din dator att bli mycket långsam.

Vilka är dessa faktorer och hur man kan övervinna dem? Kolla in diskussionen om faktorer som kan göra din dator långsam och hur du kan övervinna dem.

1. Defragmenterad hårddisk

Foto: systweak.com

Den första faktorn som får en dator att vara mycket långsam är på grund av din defragmenterade hårddisk, vilket gör att behandlingen av data på hårddiskpartitionen går långsamt.

Vid genomförandet av läsning och sökning av data kommer datorsystemet att söka efter data som är lagrade på hårddisken med hjälp av ett indexsystem, så att om du aldrig har gjort hårddiskdefragmentering, lagras data i Din hårddisk kommer att spridas så att den tar längre tid när den nås.

För att åtgärda detta måste du defragmentera hårddisken minst en gång i veckan eller två. Skriv bara Diskdefragmentering på Start-menyn och skapa ett defragmenteringsschema för din hårddisk.

2. Webbläsarfaktorer som är för tunga

En annan faktor som också kan få din dator att sakta ner är webbläsarfaktorn. När du öppnar en webbläsare tenderar du naturligtvis att öppna många flikar i den webbläsaren för att komma åt flera webbplatser samtidigt.

Tja, det kommer verkligen att göra det lättare för dig att få mycket information på en gång, men det kommer också att lägga en större belastning på datorns RAM.

Tänk dig om du öppnar 10 flikar samtidigt, så kommer naturligtvis också belastningen på datorns RAM att bli mycket.

För att inte tala om du använder en tung webbläsare som Google Chrome som kan äta upp till 500 MB RAM även om du bara öppnar 4-5 flikar eller om du kör två olika webbläsare på en gång.

För att övervinna problem som detta, försök att inte öppna för många flikar medan du använder webbläsaren och jag rekommenderar starkt att du inte använder Google Chrome-webbläsaren om ditt RAM-minne bara är cirka 1-2 GB.

3. För många tillfälliga filer

Egentligen kan tillfälliga filer vara mycket användbara för att påskynda din åtkomst till webbplatsdata som du har besökt, men som en dubbelkantig kniv kan tillfälliga filer också få din dator att sakta ner.

Till exempel, om din hårddisk är nästan full, tar förekomsten av dessa tillfälliga filer upp det återstående hårddiskutrymmet för att användas som en sidfil så att det kan hjälpa ditt RAM att köra olika program.

För att lösa problem som detta kan du använda ett antal applikationer för att rengöra tillfälliga filer på din dator, till exempel CCleaner-applikationen.

4. För många startprogram

När du känner att datorn startar väldigt långsamt och ibland tar upp till 2-3 minuter i kombination med problemet med att ladda mycket länge när du öppnar programmet strax efter start på din dator.

Du kan se till att huvudorsaken till detta problem är antalet applikationer som körs under startprocessen.

Med så många applikationer som körs vid start kommer ditt RAM att arbeta extra hårt för att fördela allt utrymme det har på applikationerna som körs vid start så det kommer naturligtvis att göra RAM mycket belastad.

För att övervinna detta måste du stänga av ett antal startprogram som körs som standard på din dator genom att skriva msconfig på startmenyn och sedan välja startfliken och stänga av några startprogram som äter mycket RAM som t.ex. Tune-Up Utilities om det finns några.

5. Infektion med skadlig programvara

Foto: cbronline.com

Om du har kontrollerat de fyra faktorerna ovan och du har vidtagit åtgärder för att lösa som jag förklarade ovan men din dator fortfarande är långsam,

Så man kan dra slutsatsen att din dator har infekterats med skadlig kod som körs i bakgrunden till ditt datorsystem så att den stör datorns prestanda.

För att själv lösa detta skadliga problem kan du använda flera ansedda antivirusprogram som Kaspersky, Avast, Nod32 och många fler.

Det var de fem faktorer som fick din dator att bli långsam och hur man hanterar en långsam dator, förhoppningsvis är det bra och lycka till.

Se till att du alltid håller din dator frisk genom att göra defragmentering och skanna med antivirus regelbundet och se till att du regelbundet rengör de tillfälliga filerna på din dator för att undvika långsamma datorproblem.

, ses och se till att du lämnar kommentarer och delar med dina vänner.