det här är anledningen till att du måste vara en betatestare för Android i Play Store

Där du omedelbart kan smaka tidigare och även testa utvecklare genom att ge feedback.

Det bästa sättet att uppleva nya funktioner på en Android-smartphone är att gå med i en betatestare. Där du kan testa nya funktioner några veckor eller till och med en månad tidigare innan de faktiskt släpps för alla.

Uttrycket "beta" avser i sig en produkt som fortfarande är under utveckling. Destination utvecklare släppa beta är att testa deras programvara med en mindre publik.

Förutom att ta reda på hur entusiastisk en användare är, samla in respons, och fixa bristerna innan de äntligen släpps till allmänheten.

  • Monster PVP kommer till Android och iOS för Pokémon-spelfans
  • Hemliga knep för att bli en betatestare av Google Play senaste applikation
  • Hur får Android-utvecklare pengar på sina applikationer?

Anledningen till att du måste gå med som Beta Terster i Google Play Butik

Sedan, vilka cykler inträffar, vad är beta, dess fördelar och nackdelar, och hur man blir betatestare?

Denna cykel före betaversion

När ett företag tillverkar en produkt upplever de vanligtvis flera cykler i processen, nämligen pre-alfa, alfa, beta och den slutliga versionen.

Pre-alfa-steget är delen av utvecklingen före den första testningen. Täcker allt som händer innan det officiella testet börjar.

Pre-alpha sammanfattar en mängd olika aktiviteter, från marknadsundersökningar, datainsamling, behovsanalys, dokumentation och så vidare. Och ja, den här fasen kan pågå under ganska lång tid.

VISA ARTIKLAR

Vad händer i Alpha och Beta?

Alfa är den officiella testfasen eller den första testningen i syfte att testa en produkts kärnfunktionalitet. Nämligen för att säkerställa att de mest grundläggande funktionerna fungerar som de ska.

Medan testfasen beta börjar när en produkt pressas för att vara redo för marknaden. Det är i detta skede som utvecklaren testar nya funktioner, förbättrar eller ändrar funktioner för maximal användning, optimerar den totala prestandan och fixar buggar.

Även om betatestning är det tredje steget i produktutveckling är det ofta det längsta steget eftersom det finns så många aspekter att testa.

För- och nackdelar med att vara en betatestare

Låt oss ta exemplet med WhatsApp, den Facebook-ägda applikationen utvecklar mycket aggressivt olika nya funktioner i betaversionen. Där du omedelbart kan smaka tidigare och även testa utvecklare genom att ge feedback.

Nackdelen är att det finns en möjlighet att du kan uppleva stora eller små buggar, men vanligtvis är det sällsynt att hitta buggar som kräver omedelbar uppmärksamhet. Betaprogramvaran kommer att genomgå många förändringar, nya funktioner kan komma och gå, så du måste uppdatera den ofta.

Hur man går med i Beta-versionen på Android

De flesta av de ledande applikationsutvecklarna som Google, Facebook, Microsoft och andra kommer definitivt att göra beta-testprocessen för de applikationer de kommer att släppa.

Men hur går du med för att bli betatestare? Egentligen är metoden enkel, men sällan vet folk det. Så här blir du en betatestare för den senaste applikationen på Google Play.

  • Kör appen Google Play Butik. Se till att programmet som du vill prova betaversionen har laddats ner först, sedan klick alternativ längst upp till vänster.
  • Efter det klick Välj "Mina appar och spel" och hitta appen du vill testa. ApkVenue vill till exempel vara en betatestare för applikationer Instagram.
  • Kopiera sedan länken till applikationssidan och öppna den i webbläsaren. Vägen klick knapp 'Dela med sig'under'Recension'och använd'Kopiera till Urklipp'.
  • Du kan också komma åt Google Play Butik med URL // play.google.com/store från en webbläsare och sedan söka efter det program du vill testa tidigare. För de av er som har kopierat länken från Play Store är allt du behöver göra att klistra in länken i webbläsaren.
  • Sedan kan du gå till URL-fältet och leta efter applikationskoden som skrivs enligt bilden nedan. För Instagram står det com.instagram.android. Den befintliga koden skiljer sig åt för varje applikation. Glöm inte kopiera koden.
  • Därefter skriver du webbadressen och klistrar in applikationskoden som du kopierade tidigare bakom ordet testning //play.google.com/apps/testing/KODE_APLICATION. För Instagram öppnar ApkVenue //play.google.com/apps/testing/com.instagram.android.
  • Efter det kommer det att finnas lite information om att du har blivit inbjuden till programmet för en ej släppt version av Instagram-applikationen. Klicka på "Bli en testare" eller "Bli en testare" och du är en framgångsrik betatestare! (Om du inte längre vill vara betatestare kan du gå tillbaka till den här sidan igen och klicka på 'Lämna programmet' och sedan installera om programmet igen för att återgå till sin stabila version).
  • Ett steg till, öppna nu appen Google PlayStore och uppdatera Instagram-appen. Därifrån kan du också se Instagrams beskrivning (Beta). Du kan också kontrollera de olika versionerna och uppdatera datum före och efter att du blivit betatestare.

Nu kan du njuta av betaapplikationen och nya funktioner som inte nödvändigtvis finns i den officiella versionen. För posten kan betaversionen vara instabil, det finns fortfarande buggar och uppdateringsintervallet är snabbare. Så se till att du håller den uppdaterad.

Läs också artiklar om Ansökan eller skriva från Lukman Azis Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found